Skip to content

Urban Arrow x Heid Löper

Slimme bezorgers rijden op een e-cargo bike

Heid Löper combineert bezorgstromen in Lüneburg. Dagelijks stopten er verschillende bezorgers in de omgeving van het Duitse Lüneburg. De een bracht de post en de ander de regionale krant. Twee diensten die de laatste jaren veel veranderingen hebben doorgemaakt. Het is geen nieuws dat de papieren krant steeds minder wordt gelezen en dat de poststroom door digitalisering verder afneemt. De routes die de bezorgers van deze twee diensten afzonderlijk van elkaar reden, werden daardoor steeds minder efficiënt.

Combineren en herstructureren

De oplossing die Heid Löper voor deze inefficiënte werkwijze heeft bedacht is even slim als simpel: samenvoegen! Patrick Ristow, Wagenparkbeheerder van Heid Löper, vertelt: “Drie jaar geleden hebben we de bezorgdiensten van de regionale krant de Lüneburger Heide en de postdienst Der Lünebote GmbH samengevoegd. Daardoor hebben we nu een stabiel netwerk dat de hele omgeving efficiënt bedient. Inmiddels bezorgen we niet alleen de krant en de post, maar nemen we ook pakketjes van Lüneburgse retailers op in ons netwerk.” Het economische aspect was een drijfveer voor de fusie, maar bij Heid Löper is er ook veel aandacht voor de positionering als het gaat om het milieu. “Na een periode van herstructureren hebben we eens goed gekeken naar ons wagenpark. In 2020 zijn we onze verouderde voertuigen gaan vervangen door e-cargo bikes van Urban Arrow.” Inmiddels heeft Heid Löper 18 Urban Arrows rondrijden, met name Cargo’s en Shorty’s

Elektrische ondersteuning

Lüneburg ligt in een gebied met veel hoogteverschillen en bezorgers rijden, inclusief belading, vele kilometers op en neer. De elektrische ondersteuning die een Urban Arrow biedt maakt deze ritten voor Heid Löpers een stuk aangenamer. “Onze oude bakfietsen boden niet die ondersteuning. Dus sinds we met de e-cargo bikes bezorgen zien we dat onze medewerkers hun rondes sneller rijden. Dat scheelt werktijd en de bezorger kan meer doen in dezelfde tijd. Met onze Shorty’s rijden we gemiddeld 5.300 km per maand en doen we dagelijks honderden adressen aan”, licht Patrick toe. Een ander groot voordeel van de Shorty’s en Cargo’s is dat de bak goed afgesloten kan worden. “Dat is praktisch als het regent, maar sommigen van onze bezorgers hebben routes met drukke straten. Dan is het belangrijk dat de lading goed beschermd is.”

Met onze elektrische bakfietsen zijn we klaar voor de toekomst.

Patrick Ristow – Fleet Manager
Urban Arrow Shorty

Klaar voor de toekomst

Patrick vertelt dat Heid Löper ambitieus is: “Wij zijn van plan stad en land te veroveren in de komende jaren. Met onze bedrijfsstructuur en elektrische bezorgvoertuigen hebben we een service die klaar is voor de toekomst.” De uitbreiding met een pakketdienst is dan ook pas het begin. De jonge organisatie wil dé logistieke partij van Lüneburg en omgeving worden. In de tussentijd vervangen zij gaandeweg hun wagenpark voor Urban Arrows om zo de bezorgingen nog beter in te richten. 

Contact opnemen

Wil je uitzoeken of Urban Arrow ook een oplossing kan zijn voor jouw bedrijfsuitdaging?